Miért kell a hőszigetelés?

A hőszigetelés mint fogalom jelentése: az épület belső hő kiáramlásának megakadályozása illetve csökkentése, más néven hőveszteség csökkentés.

A hőszigetelés az 1970-80-as években kapott igazán nagy figyelmet, és terjedt el a hőszigetelés az egész világon, aminek a kiváltó oka az 1973-as olajválság volt. A cél az volt, hogy minél kevesebb anyagi ráfordítással, emelkedjen az épület komfortfokozata, és az épület energiafelhasználása is csökkenjen. Az energia árak az egekbe szöknek, és a föld energia hordozói is fogynak (kőolaj, földgáz), a ház hőszigetelésével nagy mértékben hozzá járulhatunk környezetünk szennyezésének csökkentéséhez.

 

Z

Gazdaságos hőszigetelés

A gyártók sokféle anyaggal kísérletezve rájöttek, hogy a hagyományos anyagoknál a levegőnél jobb hőszigetelés nincs. A kérdés hogyan lehet becsomagolni vele az épületet. Hogyan lehet bezárni valamibe a levegőt, és a gyártás során se legyen nagy költség.

Z

Jelentős megtakarítások

A háztartások energiafelhasználásának több mint 70%-át a fűtés teszi ki. A megfelelő hőszigetelő rendszer alkalmazásával soha nem várt költségeket és energiát takaríthatunk meg, nem beszélve a környezetbe juttatott káros anyag kibocsátásának csökkentéséről.

Z

További előnyök

A megfelelő hőszigeteléssel nem csak a téli hőveszteség csökkenthető, így spórolva a fűtési költségeken, de a nyári meleg is mérséklődik, sőt elkerülhető lesz a hőhidak kialakulása és a páralecsapódás is.

Hőszigetelés energia besorolás

Az Energiatanúsítvány egy olyan minősítési dokumentum, amelyből az ingatlan energiafogyasztását tudhatjuk meg. Az energiafogyasztás mértéke fogja meghatározni, hogy milyen besorolású lesz az ingatlan energiatanúsítványa. Az ingatlanvásárló az Energetikai tanúsítvány / Lakás zöldkártya alapján információt kaphat az ingatlan energia felhasználásáról és ennek alapján a várható fenntartási költségeiről is. Az ingatlan tulajdonosoknak tehát érdeke, hogy minél jobb besorolású legyen az épület energiatanúsítványa, mert ezzel növelheti annak piaci értékét.

Néhány szó a hőszigetelés folyamatáról

Felmérés

Mint a festésben is szemrevételezéssel illetve kisebb-nagyobb vizsgálatokkal felmérjük a homlokzat és a falak állapotát és ahol szükséges javítjuk azokat. Erre azért van szükség hogy megfelelő alapot biztosítsunk a szigetelésnek.

Kezdősín rögzítése

Ami a lábazati rész felső részétől indul. Ez a merev és esztétikus Aluminium alátámasztást biztosít és védi a polisztirol tábla alsó élét a mechanikai sérülésektől.

A hőszigetelő lemezek zárt – egységes felragasztása

Precízen illeszkedve az épület vonalaihoz, nyílászáróihoz követve építünk fel egészen a tetőig. A hőszigetelő lapoknak min 45% – ban tapadniuk kell a falra! Ez történhet pontszerűen (8-10 pontban), vagy a széleken kenve és középen 3-4 pontban. A ragasztást mindig indítóprofiltól kezdve, lentről felfelé végezzük. A lapokat egymástól eltolva (fektetve!) kötésbe helyezzük fel, legyen ez polisztirol lap vagy kőzetgyapot.

Dübelezés és csiszolás élvédők felhelyezése

A dübelezés szükséges ha nem megfelelő esetleg nem megállapítható a vakolat minősége vagy 7 cm-től vastagabb hőszigetelő lapoknál illetve 4-5 m-es magasság felett. A dübelek okozta mélyedéseket a hálózás előtt külön besimítjuk. A csiszolást körkörös mozdulatokkal végezzük és ügyelünk a táblák éleinek és sarkainak beolvadására a falfelületbe. A sarkokon alkalmazható élvédők az esztétika mellett a mechanikai behatásoktól is védik a hőszigetelő rendszerünket melyeket az épület sarkaira, ajtók és ablakok köré helyezünk el.

A hálózás a rendszer lelke

Az üvegháló, két réteg ragasztó közé ágyazva felel csak meg a dryvit rendszer követelményeinek. Tehát a hálót a felkent ragasztó felületére kell tenni és újra átsimítani. Ezt a már masszív felületet még egy simító , vékonyabb ragasztó réteggel szoktuk megerősíteni és kialakítani a szinte végleges falszerkezetet.

Hőszigetelés

A hőszigetelés leglátványosabb és legrövidebb folyamata a színezés. A szín kiválasztása mindig a megrendelő feladata. Tanácsot tudunk adni, de a döntést nem mi hozzuk meg. A vékony vakolat felhordása a ház végső megjelenését adja. A vakolatot rozsdamentes glettvassal húzzuk fel a szemcsenagyságnak megfelelő vastagságban a falra, majd PVC simítóval elkészíteni struktúrának megfelelő felületet. A bedörzsölés nagy gyakorlatot igényel, és minél nagyobb a felület annál több emberre van szükség. A dörzsölést még az anyag száradás előtt be kell fejezni és a szomszédos munkafelületeket tökéletesen össze kell dolgozni. A színezést mindig legfelülről kezdjük.

Hőszigetelés és vakolat színezés

Választ adunk minden kérdésére. Keressen bizalommal!

Hőszigetelés árak megtekintése